Ce efect are impacarea partilor in procesul penal?

Share Button

Ce efect are impacarea partilor in procesul penal? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan

Impacarea partilor in procesul penal

Exista o categorie de infractiuni pentru care legea permite impacarea partilor astfel ca persoana acuzata nu mai raspunde penal.

De regulă este vorba despre infractiunile pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Insa exista si alte infractiuni pentru care legea prevede aceasta posibilitate in mod expres, asa ca, daca incadrarea juridica a faptei tale se circumscrie acelor infractiuni, atunci ai posibilitatea sa scapi de raspundere penala in acest mod.

Impacarea partilor trebuie sa intervina intr-un anumit termen, in caz contrar, ea nu va mai avea ca efect inlaturarea raspunderii penale, prin urmare procedura penala isi va urma cursul, existand posibilitatea sa se finalizeze cu aplicarea unei pedepse.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!