Care sunt drepturile mele in calitate de pacient?

Share Button

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan

Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai in calitate de pacient, iar acestea se impart in 5 mari categorii:
 - Dreptul la informatia medicala

  • Dreptul la consimtamant privind interventia medicala
  • Dreptul la confidentialitatea informatiilor si viata privata
  • Dreptul pacientului in domeniul reproducerii
  • Dreptul pacientului la tratament si ingrijiri medicale
    Aceste categorii de drepturi sunt foarte cuprinzatoare si sunt in conexiune unele cu celelalte. La baza tuturor sta dreptul la informatia medicala, fara de care nu ne putem da un consimtamant in cunostinta de cauza, de exemplu, cu privire la anumite tratamente sau ingrijiri medicale de care putem beneficia.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!