Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit?

Share Button

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Cum obtin recalcularea pensiei?

Cum obtin recalcularea pensiei?

In prima faza, cererea de recalculare a pensiei se adreseaza casei de pensii corespunzatoare, la cerere atasandu-se actele necesare (adeverinte, etc.), iar daca solutia este nefavorabila, se poate sesiza instanta de judecata competenta, respectandu-se termenul de 45 de zile de la comunicarea deciziei.
Luna aprilie a anului 2021 aduce o veste foarte buna pentru pensionari in privinta termenului de prescriptie aplicabil recuperarii sumelor care li se cuvin in plus ca urmare a calcularii eronate a pensiei.
Aceasta solutie legislativa vine sa remedieze o nedreptate care a trenat atata vreme. Astfel pesionarii ale caror pensii au fost ‘ciuntite’ nu puteau recupera decât sumele cuvenite pe ultimii 3 ani.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune. Acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau. Daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!