Care sunt drepturile copilului?

Share Button

Care sunt drepturile copilului? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan

Care sunt drepturile copilului?

Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.
Necesitatea existentei unui asemenea instrument juridic la nivel international rezida in faptul ca drepturile copilului nu au fost intotdeauna o prioritate asa cum sunt in prezent.
Abia in secolul XX s-au realizat pasi inspre recunoasterea copilului ca fiinta umana cu drepturi depline, iar de la acel moment s-au facut pasi importanti.
In principiu, copilul are dreptul la: nume si nationalitate, familie, nutritie, protectie, asistenta medicala, informatie, educatie, participare, timp liber.
In istoria recenta, s-a conturat ideea interesului superior al copilului, in functie de care institutiile statului urmeaza a lua decizii care vor influenta si cursul vietii adultilor implicati in cresterea si educarea copiilor.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau. Daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!