Concedierea. Ce pot sa fac daca seful m-a dat afara?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Drepturile persoanei concediate. Concedierea. Ce pot sa fac daca seful m-a dat afara?

In continuare voi enumera cateva dintre drepturile persoanei concediate.

Daca te consideri nedreptatit, poti sa contesti decizia de concediere printr-o cerere pe care o adresezi tribunalului, in maxim 45 de zile de la data primirii deciziei.

In aceasta procedura instanta analizeaza decizia de concediere si circumstantele in care ea a fost emisa, daca s-au respectat procedura legala si termenele cerute de lege.

De asemenea, ai dreptul la perioada de preaviz care este de minim 20 zile. Este un ragaz pe care legea intelege sa i-l confere viitorului fost angajat pentru a se reorienta.

Daca lucrezi la stat, ai dreptul, in anumite conditii, si la salarii compensatorii si la masuri de combatere a somajului.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!