Cum pot sa dau afara chiriasul care refuza sa plece?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Cum pot sa dau afara chiriasul care refuza sa plece? Cum evacuez rapid chiriasul?

Chiriasul refuza sa paraseasca imobilul dupa incetarea contractului. Ce pot sa fac? Cum evacuez rapid chiriasul?

Fostul chirias, precum si orice alta persoana care ocupa fara drept imobilul al carui proprietar esti, poate fi evacuat simplu, printr-o procedura judiciara rapida care-ti va pune la dispozitie o hotarare pe care sa o pui in executare prin intermediul executorului judecatoresc.

Mai intai trebuie sa ii adresezi o notificare, oferindu-i 30 de zile (in cazul locatarului) si 5 zile (in cazul ocupantului) sa paraseasca voluntar imobilul. Daca acest lucru nu se intampla, il chemi in judecata.

Cererea de chemare in judecata se depune la judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul si trebuie insotita de taxa de timbru in cuantum de 200 lei.

Mare atentie, legea interzice orice evacuari intre 1 decembrie si 1 martie.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!