Avocat drept penal

Share Button

Drept-penalDreptul penal reprezinta instrumentul prin care se apara cele mai importante valori sociale impotriva faptelor periculoase.
Romania, suveranitatea, independenta, unitatea si indivizibilitatea statului, persoana, drepturile si libertatile acesteia, proprietatea precum si intreaga ordine de drept sunt valorile sociale importante pe care le apara legea penala romana.

Scopul Dreptului Penal
Scopul dreptului penal este determinat de necesitatea apararii valorilor sociale si a ordinii de drept impotriva criminalitatii si de combaterea acesteia.
Art. 1 din Codul penal prevede ca scopul legii penale este de a apara Romania, suveranitatea, independenta, unitatea si indivizibilitatea statului, persoana, drepturile si libertatile acesteia, proprietatea precum si intreaga ordine de drept. Aceasta enumerare limitativa urmareste sa mentioneze cele mai importante valori ce pot fi periclitate prin savarsirea unor infractiuni.
Alaturi de celelate ramuri de drept, dreptul penal prin mijloacele sale specifice asigura protectia ordinii de drept prin complexul sau de masuri si reglementari juridice. In acelasi timp problema infracționalitatii apare nu doar pe plan intern ci si pe plan international ceea ce justifica masurile de reactie sociala, politica penala pe care fiecare stat trebuie sa o stabileasca pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional. Daca aveti nevoie de un avocat drept penal nu eszitati sa apasati butonul contact.

Definitie
(dr. pen.) – reprezinta ansamblul normelor juridice care reglementeaza relatiile de aparare sociala si combatere a criminalitatii, prin determinarea actiunilor sau inactiunilor care constituie infractiuni si a sanctiunilor ce le sunt aplicabile. Scopul dreptului penal este determinat de necesitatea apararii valorilor sociale si a ordinii de drept impotriva criminalitatii si de combatere a acesteia. Ca ramura a stiintelor juridice, dreptul penal cuprinde ansamblul cunostintelor privitoare la fenomenele juridice penale exprimate in diverse conceptii, teorii, idei cu privire la legitimitatea, continutul si functiile dreptului penal, precum si la metode si mijloace specifice de aparare sociala si de combatere a criminalitatii.

Pentru mai multe detalii urmareste Wikipedia

TAGURI

avocat drept penal

avocat drept penal,  un avocat drept penal Diana Ciocarlan, Diana Ciocarlan avocat drept penal

Share Button
0

Related Posts

Avocat dreptul protectiei consumatorului

Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurind cadrul necesar accesului neingradit la pro duse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale…
Read more

Avocat dreptul muncii

Dreptul muncii este ramura de drept care cuprinde normele juridice aplicabile relatiilor de munca individuale si colective ce se nasc intre patroni si salariati cu ocazia prestarii muncii .Prestarea muncii…
Read more

Avocat dreptul mediului

Definiţia, metoda de reglementare şi obiectul dreptului mediului. DREPTUL MEDIULUI = ramură de drept distinctă din sistemul de drept românesc, formată din totalitatea normelor juridice care reglementează relaţiile dintre persoane…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!