Cum schimb domiciliului copilului daca nu exista acord?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Cum schimb domiciliului copilului daca nu exista acord? Schimbarea domiciliului minorului fara acord

Schimbarea domiciliului minorului fara acord

Copilul nu mai vrea sa locuiasca la parintele caruia i l-a incredintat instanta/asa cum au convenit parintii. Ce este de facut?

Daca se iveste o asemenea situatie, reactia corecta a parintelui nerezident este sa initieze de urgenta o discutie cu parintele rezident pentru a identifica motivele care au dus la aceasta schimbare si sa incerce remedierea situatiei de comun acord.

In eventualitatea in care acest demers nu are succes, parintele interesat poate sesiza instanta de judecata cu o actiune prin care sa solicite stabilirea domiciliului la el.

Se va face o ancheta sociala, minorul cu varsta de peste 10 ani va fi ascultat de catre instanta de judecata, se vor administra si alte probe, in masura in care acestea exista, iar judecatorul va lua decizia care considera ca este in interesul superior al copilului.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!