Ma pot dezmosteni parintii?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Ma pot dezmosteni parintii?

Ma pot dezmosteni parintii?

Teoretic, pentru fapte de o gravitate deosebita, legea admite “dezmostenirea legala” denumita tehnic nedemnitate succesorala.

Daca nu te gasesti in acele cazuri, poti dormi linistit caci legea iti garanteaza ceea ce se numeste rezerva succesorala si care reprezinta jumatate din cat ti s-ar fi cuvenit daca parintii nu te-ar fi “dezmostenit”.

Ce trebuie sa stii este ca aceasta facultate nu opereaza automat ci trebuie ceruta prin ceea ce se numeste reductiunea liberalitatilor excesive.

Asta nu inseamna ca te indemn sa recurgi la fapte care sa-i determine pe ai tai sa te “dezmosteneasca”, dimpotriva. Daca vei actiona asa cum este normal din punct de vedere moral, vei putea ajunge sa obti tot ceea ce se cuvine si nu doar jumatate.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune. Acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau. Daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!