Este obligatoriu sa platesc taxa de reziliere impusa?

Share Button

Este obligatoriu sa platesc taxa de reziliere impusa? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Este obligatorie taxa de reziliere?

Este obligatorie taxa de reziliere?

Contractul are valoare de lege intre partile contractante. Cu toate acestea, atunci cand este vorba despre persoane fizice care au semnat un contract cu o firma (cum ii spunem in termeni comuni), legea confera consumatorului o protectie sporita plecand de la ideea ca el pleaca de pe o pozitie de inferioritate fata de profesionist.
De aceea, chiar daca aparent un contract are inca perioada contractuala si sunteti amenintat ca veti achita taxe de reziliere importante daca veti renunta la el, s-ar putea ca lucrurile sa nu stea chiar asa.
Astfel, in mod normal, orice consumator are dreptul sa renunte la contractul de furnizare teoretic oricand, fara sa achite vreo taxa de reziliere. Exceptie fac situatiile in care acesta a beneficiat de niste servcii sau bunuri suplimentare, extra, in baza acelui contract.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!