Ce drepturi am in calitate de mostenitor?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Ce drepturi am in calitate de mostenitor?

Ce drepturi am in calitate de mostenitor?

Moartea persoanelor apropiate este un eveniment tragic si, in opinia mea, este unul dintre momentele in care omul are mare nevoie de sprijin juridic, pentru ca in prim plan este latura afectiva si nu interesul economic.

Cu toate acestea, legea ne stabileste termene si pentru aceasta situatie. De exemplu, termenul de 1 an in care trebuie sa faci declaratia de acceptare a succesiunii.

Acest termen se calculeaza de la data decesului persoanei pe care o mostenesti. Odata trecut acest termen, se poate prezuma ca ai renuntat la succesiune, fiind mai dificil, uneori poate chiar imposibil, sa dovedesti contrariul. Dezbaterea succesorala/imparteala mostenirii se poate realiza in doua moduri: – la notar – dacă toti mostenitorii se inteleg si nu sunt probleme de alta natura; – la instanta de judecata – in celelalte cazuri.

Prima varianta este mai rapida si mai ieftina, dar pot exista situatii mai complexe care sa necesite interventia instantei.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!