De ce am nevoie de avocat?

Share Button

De ce am nevoie de avocat? – APEL cu avocat Diana Ciocarlan

De ce am nevoie de avocat?

Voi porni de la rolul de baza al avocatului si anume, promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselelor legitime ale omului. In exercitarea dreptului de aparare avocatul are dreptul si obligatia de a starui pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si intr-un termen rezonabil.
Iar ca sa poti apara anumite drepturi si liberati trebuie sa le cunosti. Avocatul este cel care are calificarea necesara sa acorde asistenta juridica. Atunci cand exista o problema, acesta o analizeaza si propune un ‘tratament’.
Desigur, este posibil sa cunosti anumite informatii juridice, asa cum poate ai cunostinta si despre unele informatii si procedee medicale, si sa actionezi asa cum consideri de cuviinta, ‘operandu-te’ singur.
Însă, atunci când nu esti foarte sigur cu privire la informațiile pe care le ai, sau doresti sa ai parte de o asistenta calificata, poti apela la un avocat.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune. Acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!