Cea mai rapida metoda sa-mi recuperez banii imprumutati

Share Button

Cea mai rapida metoda sa-mi recuperez banii imprumutati – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Cum recuperez banii dati cu imprumut

Cum recuperez banii dati cu imprumut?

Atunci cand ai de recuperat o suma de bani, legea iti pune la dispozitie doua mari proceduri: cea de drept comun și procedura ordonantei de plata.

Cea mai simpla si rapida este procedura ordonantei de plata. Ea presupune sa-i transmiti celui care iti datoreaza bani o somatie de plata prin care sa ii pui in vedere sa o achite in maxim 15 zile.

Poti face acest lucru prin executorul judecatoresc, sau prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire.

Daca plata nu se face in termenul indicat, vei face o cerere de ordonanta de plata pe care o vei depune la instanta competenta de la domiciliul sau sediul debitorului. Taxa de timbru este de 200 lei.

In acest gen de procedura poti aduce ca probe doar inscrisuri. Deci, daca in cauza este nevoie de un probatoriu mai complex, poate ar fi mai bine sa folosesti procedura de drept comun.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune. Acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!