Cum pot sa imi fac testamentul?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Cum pot sa-mi fac testamentul?

Cum pot sa-mi fac testamentul?

Se pare ca varsta nu mai este o garantie ca nu vom avea nevoie de testament prea curand, asa ca este bine, sa stii din timp cum te poti asigura ca, dupa ce nu vei mai fi, averea ta va fi impartita asa cum ti-ai dorit.

Exista doua categorii de testamente: ordinare si privilegiate. In prima categorie intra testamentul olograf si testamentul autentic. In cea de-a doua intra cele intocmite in situatii speciale prevazute de codul civil la art. 1047.

Vom discuta despre prima categorie, testamentele olografe si cele autentice fiind cel mai des intalnite. Testamentul olograf nu costa nimic si poate fi facut teoretic oricand, oriunde si de catre oricine, cu conditia sa fie scris, semnat si datat in intregime de mana testatorului.

Testamentul autentic este cel pe care il faci la notarul public.

Desi testamentul olograf poate parea cel mai accesibil, atunci cand nu ai cunostinte juridice se poate dovedi destul de complicat.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe: 

Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan

Instagram: av.dianaciocarlan

Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana

TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Date de contact:

Website: www.dianaciocarlan.ro 

Email: office@dianaciocarlan.ro 

Telefon: 0731.449.342

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!