Cum contest actele institutiilor publice?

Share Button

Cum contest actele institutiilor publice? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan

Cum contest actele institutiilor publice?

In acest video voi aborda strict actele administrative emise de catre diverse institutii publice. Aceste acte pot avea caracter individual (cand privesc o persoana anume determinata) sau normativ (cand privesc o comunitate sau anumite categorii de persoane).
In principiu, relevanta precizarii celor doua categorii tine de data de la care curge termenul prevazut de lege pentru a formula o contestatie.
Primul pas il reprezinta, de regula, procedura prealabila in care persoana interesata se adreseaza autoritatii emitente solicitandu-i revocarea actului emis.
Daca problema nu se rezolva in prima etapa, urmeaza a se sesiza instanta de contencios administrativ.
Mare atentie la termenele in care trebuie facute aceste proceduri, caci daca nu sunt respectate, veti pierde poate cu dreptatea in mana.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau. Un avocat intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!