Cat ma costa un avocat?

Share Button

Cat ma costa un avocat? – APEL cu Avocat Diana Ciocarlan

Cat ma costa un avocat?

Profesia de avocat este una liberala, ceea ce presupune si faptul ca avocatul este liber sa-si stabileasca onorariul.
Nu exista si nici nu pot exista onorarii fixe pentru orice fel de cauza intrucat chiar si situatiile aparent asemanatoare pot urma proceduri complet diferite.
Totusi, din ianuarie 2021 s-a adoptat Tabloul onorariilor minimale ale avocatilor.
De principiu exista trei tipuri de onorarii avocatiale: onorariu orar, onorariu fix si onorariu de succes. Desigur pot exista si combinatii intre cele trei, dar niciodata nu poate exista doar onorariu de succes, aceasta varianta fiind interzisa de lege.
Asa ca daca un avocat nu accepta sa fie platit doar daca iti castiga procesul (onorariu de succes), nu inseamna ca este rau intentionat, ci ca respecta legea.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau. Daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Autor: Avocat Diana Ciocarlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!