Nu-mi permit un avocat. Am dreptul la ajutor judiciar gratuit?

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Nu-mi permit un avocat. Am dreptul la ajutor judiciar gratuit? Am acces la avocat gratuit?

Vreau sa stiu daca am acces la avocat gratuit

Procedurile judiciare se pot dovedi complexe si te poti incurca in dispozitii legale pierzand poate cu dreptatea in mana. Totusi te aventurezi singur in aceste demersuri deoarece poate nu-ti permiti ajutorul unui avocat.

Exista insa anumite persoane pe care statul a inteles sa le sustina in demersuri prin ceea ce se numeste ajutor public judiciar reglementat in principal de O.U.G. nr. 51/2008.

Poti fi ajutat de catre avocat prin redactarea unei actiuni,te poate asista in cadrul unei proceduri, poti fi scutit de la plata taxelor de timbru,etc.

Pentru a beneficia de acest ajutor, venitul mediu net/membru de familie trebuie sa fie de maxim 500 lei. Daca este mai mare, dar pana in 800 lei, sumele de bani necesare se avanseaza de catre stat in proportie de 50 %.

Plafoanele pot parea mici, dar ar fi bine daca cei care se incadreaza ar cunoaste ca pot beneficia de ele.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!