Adevaruri despre avocati

Share Button

APEL cu Avocat Diana Ciocarlan – Adevaruri despre avocati

Adevaruri despre avocati

Prin acest topic raspund unor intrebari care mi s-au adresat frecvent si poate raspunsurile vor ‘dedemoniza’ avocatii in ochii oamenilor.

Avocatii nu sunt angajati la stat si nu primesc nicio suma de bani de la buget cu exceptia avocatilor din oficiu despre care voi face un topic separat.

In schimb, avocatii platesc taxe si impozite exact ca ceilalti contribuabili fara a beneficia de vreun sprijin special cum ar fi locuinte de serviciu, sporuri, pensii speciale.

Ca si ceilalti antreprenori, avocatii nu incaseaza nimic daca nu au clienti, exceptie o fac avocatii angajati la alti avocati.

Desi se intampla ca avocatii sa apere persoane cu o probitate morala indoielnica – sau scursurile societatii – in termeni populari – acest lucru poate ca nu se intampla mai des decat se intampla ca un medic sa ii salveze viata unui astfel de om.

Daca toti avocatii ar refuza sa asiste astfel de oameni in procedurile judiciare, cei din urma nu ar putea fi retinuti nici macar 24 de ore.

,,Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune. Acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Autor: Avocat Diana Ciocârlan 

Urmareste-ma si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/c/DianaCiocârlan
Facebook: https://www.facebook.com/av.ciocarlandiana
Instagram: https://www.instagram.com/av.dianaciocarlan
TikTok: https://www.tiktok.com/@av.dianaciocarlan

Site: www.dianaciocarlan.ro

Share Button
0

Related Posts

Care sunt drepturile copilului?

Care sunt drepturile copilului? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Care sunt drepturile copilului? Conventia privind Drepturile Copilului prevede 42 de drepturi in stransa legatura unele cu celelalte.Necesitatea existentei unui…
Read more

Care sunt drepturile mele…

Care sunt drepturile mele in calitate de pacient? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan Avand in vedere contextul epidemiologic actual, revine in discutie necesitatea cunoasterii drepturilor pe care le ai…
Read more

Ce pot face daca…

Ce pot face daca pensia mi-a fost calculata gresit? - APEL cu Avocat Diana Ciocarlan - Cum obtin recalcularea pensiei? Cum obtin recalcularea pensiei? In prima faza, cererea de recalculare…
Read more
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!