Service Grid2

Dreptul protectiei consumatorului

Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurind cadrul necesar accesului neingradit la pro duse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepterilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de consumator.
Read More

Avocat Dreptul muncii

Dreptul muncii este ramura de drept care cuprinde normele juridice aplicabile relatiilor de munca individuale si colective ce se nasc intre patroni si salariati cu ocazia prestarii muncii .Prestarea muncii se realizeaza in cadrul unor raporturi sociale, care reglementate de normele juridice, devin, de regula, raporturi juridice de munca.
Read More

Avocat Dreptul mediului

Definiţia, metoda de reglementare şi obiectul dreptului mediului. DREPTUL MEDIULUI = ramură de drept distinctă din sistemul de drept românesc, formată din totalitatea normelor juridice care reglementează relaţiile dintre persoane stabilite în legătură cu protecţia şi dezvoltarea mediului.
Read More

Dreptul international privat

Dreptul international privat const ituie o disciplina de sinteza, avand ca obiect de studiu raportul de drept privat cu element de extraneitate. Prezenta elementului de extraneitate intr-un raport juridic determina ca, in legatura cu acesta, sa ia nastere un conflict de legi (posibilitatea ca raportului juridic sa i se aplice doua sau mai multe sisteme de drept apartinand unor state diferite).
Read More

Dreptul financiar si fiscal

Normele juridice apartinand Dreptului financiar si fiscal se afla intro stransa conlucrare, o delimitare este de altfel greu de facut: in timp ce normele juridice de drept financiar precizeaza comportamentul pe care trebuie sa-l manifeste actorii din viata economica si sociala, in general, normele juridice apartinand dreptului fiscal prevad obligatiile de colectare, dirijare a resurselor de la persoanele fizice si juridice subiecte platitoare de impozite si taxe, inclusiv sanctionarea acestora pentru…
Read More

Avocat Dreptul familiei

Dreptul Familiei este reprezentat de totalitatea normelor juridice care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc din casatorie, adoptie si raporturile asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu raporturile de familii, in scopul ocrotirii si intaririi familiei.
Read More

Avocat Dreptul asigurarilor

Dorinţa omului de a proteja familia şi patrimoniul s-amaterializat, ca urmare a organizării ştiinţifice a solidarităţii umane, înasigurare. Aceasta presupune acordarea unei indemnizări financiarevictimelor unor evenimente, precum catastrofe naturale, accidente. Din punct de vedere juridic riscul este evenimentul viitor şi incert(dar posibil), de a cărui realizare este legată producerea unor efecte juridice.
Read More

Avocat Dreptul transporturilor

Prin “transport rutier” se intelege orice operatiune de transport care se realizeaza cu vehicule rutiere, pentru deplasarea persoanelor, marfurilor si bunurilor, chiar daca vehiculul rutier este pe o anumita portiune de drum transportat la randul sau pe/de un alt mijloc de transport; de asemenea si operatiunile adiacente sau conexe transporturilor rutiere sunt considerate operatiuni de transport rutier.
Read More

Dreptul de proprietate intelectuala

Proprietatea intelectuala este o forma de titlu legal care permite posesorului sa controleze utilizarea anumitor intangibile, cum ar fi idei sau expresii. Formele comune de proprietate intelectuala includ :
Read More

Avocat Dreptul comercial

Denumirea “drept comercial” sugereaza ideea ca dreptul comercial constituie o reglementare juridica, adica un ansamblu de norme juridice privitoare la comert.
Read More
error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!